Björkbackens Karaktärshotell i Vimmerby har utsetts till Årets Turistmål 2019, kategorin hotell av turistmål.se.

- Vi har i många år haft toppbetyg av gästerna för vårt gästbemötande, och det är nog huvudorsaken till att vi fått många röster i Turistmåls omröstning, kommenterar VD Micael Glennfalk.

Över 3500 röster i olika kategorier kom in till Turistmål.se. Flest röster i respektive kategori blev utsedd till vinnare. I hotellkategorin vann alltså Karaktärshotellet i Vimmerby.

- Att vi får så stor uppmärksamhet beror givetvis på Astrid Lindgrens Värld och att de drar så många besökare till Vimmerby. Då har även ett litet hotell chans att hävda sig. Våra medarbetare är så engagerade och visar så stor omsorg om våra gäster så det är roligt att just det uppmärksammas, fortsätter Glennfalk.

Motiveringen är att Karaktärshotellet har hög servicenivå ”i världsklass” till gästerna och har stort fokus på gästen. Också att man på ett positivt och drivande sätt ligger i framkant.

- Det är ett kvitto på att Karaktärshotellet gör helt rätt då det är hotellgäster som röstat på sin favorit, säger Per Berg, VD på Turistmål i Sverige AB, en hemsida som har över 18000 sevärdheter och turistmål samlade.

Receptet på framgång är, enligt Glennfalk, en ständig kontakt med gästerna och en omedelbar respons på deras önskemål.

- Vi gör gästenkäter som alla andra, där vi regelbundet diskuterar kundens önskemål gentemot det erbjudande vi presterar. Det som uppmärksammas är sannolikt vår snabba återkoppling och hur seriöst vi tar på kundernas förslag till förbättringar.

- Det finns inga bättre ”hotellinspektörer” än gästerna själva.