Vi vet att smidiga helhetslösningar är värt mycket, därför erbjuder vi biljetter till en mängd aktiveter och upplevelser i och runt Vimmerby. Vi hjälper till med allt det praktiska så att du kan fokusera på att njuta av en upplevelserik semester. Biljetterna får du vid inchecking eller via mail i förväg, det går även att hämta biljetterna samma dag före incheckning i vår reception.

Samtliga typer av biljetter går att kombinera med alla våra olika boenden: hotell, vandrarhem, stuga eller camping. Du köper biljetter i steg två i vår bokning på hemsidan. Du kan också kontakta oss på 0492-798 90 eller info@bjorkbacken.se så hjälper vi dig att boka en helhetslösning!

 

Astrid Lindgrens Värld

Knappt tre kilometer från Björkbacken ligger upplevelseparken Astrid Lindgrens Värld. Här får du kliva rakt in i sagorna och möta Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter, Emil i Lönneberga, Karlsson på Taket och många andra av Astrids älskade karaktärer. Du får se sagorna bli verklighet i otaliga högklassiga musikaliska teatrar, du får gå in i husen och möta karaktärerna eller sjunga allsång med Prussiluskan och Kling & Klang. Här finns också gott om lekmiljöer med gungor, rutschkanor och små hus att leka i - du kan gå in i Nils Karlsson Pysslings hus eller balansera på en lång hinderbana genom parken. Här finns många matmöjligheter och glass, våfflor eller fika. På Astrid Lindgrens Värld är din hund också välkommen och du kan hyra en skrinda för en smidig dag i parken. En oförglömlig upplevelse för stora och små!

Transferbuss till och från Astrid Lindgrens Värld finns - slippa bilköerna och kom direkt till entrén!

 

Cykla i filmlandskapet Småland

Cykelturer till filminspelningsplatser och turistattraktionerna Katthult och Bullerbyn. Cykelturerna är 13–70 kilometer långa och går genom stora skogar och idylliska byar, förbi röda stugor, levande bondgårdar, odlingslandskap och glittrande sjöar. Längs vägen passerar du flera platser där scener till filmerna om Emil i Lönneberga spelades in. Allt i en typisk småländsk miljö i ett kuperat och varierat landskap med vackra vyer. Du cyklar på mindre trafikerade asfaltsvägar, grusvägar och på delar av vandringsleden Sevedeleden. Parkera cykeln och stanna till vid historiska platser och unika naturfenomen och sevärdheter. Cykel för stora och små, hjälm, karta, vägbeskrivning och trasmatta till fikastoppet ingår alltid!

Turerna utgår från Mariannelund, två mil från Vimmerby, vid Filmbyn Småland och finns med eller utan guide.
Se en kort informationsfilm här.

 

Astrid Lindgrens Näs

Astrid Anna Emilia föddes den 14 november 1907 här på bondgården Näs. Astrid var nummer två i en syskonskara på fyra. Det var hon och hennes syskon som, tillsammans med kogubbens barn och barnen från prästgården bredvid, var Bullerbybarnen i verkligheten. I utställningen möter du både jazzbönan, mamman, barnboksredaktören och opinionsbildaren Astrid Lindgren. “Hela världens Astrid Lindgren” tar dig med från hennes uppväxt här på Näs till hennes liv som hyllad och världsberömd författare. Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs är en öppen trädgård – en plats för kultur, samtal, bus, debatt, lek, allvar och humor. De gröna miljöerna har växt fram ur teman som varit viktiga för Astrid Lindgren genom hela hennes författarskap.

 

Virum älgpark

På virum älgpark får du chansen att träffa älgarna på riktigt nära håll. Med safarituren som tar ca 40 minuter får du chansen att hälsa, klappa och kanske till och med pussa på våra älgar. Det finns även en lekpark, linbana och hinderbana till barnen såväl som ett fårhägn och tipspromenadfrågor. Ett måste för den som älskar djur och vill vara med om en oförglömlig upplevelse!